Polosuché bílé víno

Muškát

Oblast: Galileje

Odrůdy: Muškát Canelli

Proces výroby vína:

Hrozny muškátu se sklízejí, když je optimální aromatické zrání. Po příjezdu do vinařství a po odstopkování a jemném drcení se hrozny lisují, aby se z nich extrahoval mošt. Po přirozeném vyčiření musí chlazené rostliny začít alkoholové kvašení v nerezových tancích při nízkých teplotách, aby se zachovalo aroma typické pro tuto odrůdu. Po dokončení kvašení víno prochází stabilizací a je vybrána finální směs, která je odeslána k lahvování.

Poznámky k degustaci:

Teva Muscat se vyznačuje čirou a lesklou světle žlutou barvou. Vůně uvolňuje tropické a květinové tóny, charakteristické pro tuto odrůdu. Chuť je ovocná a osvěživě šumivá s jemnou sladkostí vyváženou příjemnou kyselinkou. Víno má lehký, velmi ovocný a sladký charakter a uspokojí jak nováčky, tak zkušené pijáky vína. V Izraeli je považována za relativně starou odrůdu a je oblíbená vinaři z úrodných pěstitelských oblastí středního a jižního Izraele.

Suché červené víno

Cabernet Sauvignon

Oblast: Galileje

Odrůdy: Cabernet Sauvignon

Proces výroby vína:

Hrozny se sklízejí v noci a do vinařství se přepravují těsně před úsvitem. Ve vinařství hrozny procházejí odstopkováním a šetrným drcením. Alkoholové kvašení začíná při teplotě 25 °C, aby se zachovalo aroma hroznů a vytvořilo se vyvážené tělo vína, které je příjemné v mládí. Proces fermentace trvá 5-7 dní, než se lisuje a pokračuje až do jablečno-mléčné fermentace. Víno dále zraje o něco déle v tancích s určitým kontaktem s dubem, poté se směs vybere a stáčí do lahví.

Poznámky k degustaci:

Víno je určeno k pití ještě mladé, s výraznou vůní červeného ovoce a nádechem koření. Chuť je vyvážená a velmi osvěžující a nejlépe si ji vychutnáte lehce vychlazená. Vykazuje lehké tělo a nápadnou přítomnost, která je pro tuto odrůdu charakteristická, a přináší mírný a ovocný závěr, díky kterému toužíte po dalším. Při správných podmínkách skladování bude víno dobře zrát po krátkou dobu dvou až tří let, ale pití mladého se zdá být pro toto víno tou nejlepší volbou.

Polosuché bílé víno

Smaragdový ryzlink rýnský

Oblast: Kfar Tavor

Odrůdy: Smaragdový ryzlink rýnský

Proces výroby vína:

Hrozny Ryzlinku smaragdového se sklízejí, když je zrání optimálně aromatické. Hrozny přicházejí do vinařství za úsvitu a procházejí odstopkováním a jemným drcením, hrozny se lisují, aby se z nich extrahoval mošt. Po vyčištění začne chlazený mošt alkoholové kvašení v nerezových tancích při nízkých teplotách, aby se zachovalo aroma typické pro tuto odrůdu. Po dokončení kvašení víno prochází stabilizací a je vybrána finální směs, která je odeslána k lahvování.

Poznámky k degustaci:

Ryzlink smaragdový Teva se vyznačuje čirou a lesklou světle žlutou barvou. Ve vůni se objevují chutě tropického ovoce s květinovými tóny. Chuť je ovocná a osvěžující s jemnou sladkostí vyváženou jemnou kyselinkou. Víno má lehký, velmi ovocný a sladký charakter a milují ho jak nováčci, tak zkušení pijáci vína.

Suché červené víno

Shiraz

Oblast: Galileje

Odrůdy: Shiraz

Proces výroby vína:

Hrozny se sklízejí v noci a do vinařství se přepravují těsně před úsvitem. Ve vinařství hrozny procházejí odstopkováním a šetrným drcením. Alkoholové kvašení začíná při teplotě 25 °C, aby se zachovalo aroma hroznů a vytvořilo se vyvážené tělo vína, které je příjemné v mládí. Proces fermentace trvá 5-7 dní, než se lisuje a pokračuje až do jablečno-mléčné fermentace. Víno dále zraje o něco déle v tancích s určitým kontaktem s dubem, poté se směs vybere a stáčí do lahví.

Poznámky k degustaci:

Prestige Shiraz z vinařství Binyamina je bohaté víno s krásnou purpurově rubínovou barvou. Vychutnává si ho jako mladé víno s brzkým vzcházením lesních plodů, trochou koření a kouřovou kvalitou, která je pro tuto odrůdu charakteristická. Chuť je dráždivá, jemná a ovocná a stejně jako ostatní vína této série se nejlépe podává mírně vychlazená. Při správných podmínkách skladování bude víno dobře zrát po krátkou dobu dvou až tří let. Ale místo toho, abyste se snažili čekat, otevřete ho a užijte si ho, dokud jste mladí.

Suché červené víno

Diamant

Oblast: Galilejské, Golanské a Judské pláně

Odrůdy: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah a Petit Verdot

Teplota podávání: 16-20°C

Toto fascinující víno obsahuje Cabernet Sauvignon a Merlot s nádechem Petit Verdot a Syrah. Pečlivá výroba vína a dlouhé zrání v nejlepších sudech se spojují a vytvářejí korunovační klenot

Proces výroby vína:

Každá odrůda se sklízí samostatně, většinou v polovině září a začátkem října. Po ručním třídění a odstopkování se hrozny několik dní máčejí za studena. Každá odrůda kvasí samostatně v několika malých tancích, aby se určilo víno s nejlepším potenciálem. Alkoholové kvašení probíhá po dobu jednoho týdne až deseti dnů při nízkých teplotách, aby se zachovaly aromatické složky hroznů. Hrozny pak před lisováním procházejí dalšími dvěma až třemi týdny kontaktu se slupkou. Po krátké době stabilizace a jablečno-mléčného kvašení se každé víno přemístí do nových sudů z francouzského dubu, kde zraje téměř 20 měsíců. Z různých odrůd a sudů se pak vybere finální směs a víno se po přirozené stabilizaci nalahvuje s minimálním čiřením a filtrací. Víno v našich sklepích zraje ještě minimálně rok, než bude uvolněno pro veřejnost.

Poznámky k degustaci:

Každá apelace se vyznačuje pomalým, rovnoměrným zráním, které umožňuje akumulaci aroma, chuti a barvy bez prudkého vzestupu cukru. Vzniká tak vyvážené, komplexní a diskrétně elegantní víno. Diamant Avnei Hahoshen předvádí naše nejlepší pozemky. Spojení netradiční směsi odrůd má za následek živou červeno-černou rubínovou barvu a vůni, která začíná černými třešněmi, cassis, bílým pepřem a kávou a pokračuje nuancemi země, bylin a uzeného masa. V chuti se objevuje plné, bohaté, vyvážené a elegantní víno s dlouhým, komplexním závěrem zřetelně připomínajícím starý svět.

Suché červené víno

Merlot

Oblast: Horní Galilea a Golanské výšiny

Stáří sudu: 14 měsíců

Teplota podávání: 16-20°C

Rezervace Binyamina Merlot je vyrobena z hroznů odrůdy Merlot s modrou krví původem v Bordeaux. Hrozny byly sklizeny z našich vinic ve dvou přilehlých oblastech: v Horní Galileji, především z Kerem Ben Zimra, na kombinaci čedičové půdy a půdy terra rossa na tvrdém vápencovém podloží s účinným provzdušňováním kořenů; a střed Golanských výšin s hlubokou, čedičovou půdou a dobrou drenáží.

Proces výroby vína:

Hrozny z obou oblastí se sklízejí po setmění, přičemž každá vinice se sklízí v mírně odlišné době pro optimální zralost hroznů. Hrozny jsou odstopkovány, jakmile dorazí do vinařství a začnou kvasit v malých a středních nádržích po 5-12 tunách za účelem fermentace a extrakce příchutí. Víno prochází před lisováním dvoutýdenním až třítýdenním kontaktem s pokožkou. Následuje jablečno-mléčné kvašení a lehké čiření a víno se pak převede do malých francouzských dubových sudů, z nichž 25% je nových a každý o objemu 225 litrů, pro zrání po dobu 14 měsíců. Směs je pak vybrána z různých pozemků a víno je lahvováno s minimálním čiřením a filtrací.

Poznámky k degustaci:

Binyamina Reserve Merlot se vyznačuje zdrženlivou zralostí a vynikající rovnováhou mezi čerstvostí a koncentrací zralých ovocných chutí. Jeho bohatá tmavá barva, koncentrovaná vůně a chuť, doplňková kyselost a vysoká složitost jsou výsledkem optimálních podmínek zrání a různorodých terroir. Snížené výnosy navíc vedou k vínu obdařenému dokonalou a jemnou rovnováhou. Víno má tmavě červenou barvu s intenzivní vůní malin, zralé švestky, sladkého koření a jemných tónů pražené kávy. Na patře se víno otevírá aromatickým černým ovocem, kořením a minerální křehkostí. Víno je plné, vyvážené, osvěžující a zralé, s intenzivním přetrvávajícím závěrem.

Suché červené víno

Shiraz

Odrůda: Shiraz

Teplota podávání: 16-20°C

Jedná se o suché červené víno vyrobené z hroznů Shiraz sklizených hlavně v oblasti Galileje, některé z Judských plání. Víno má přepychový ovocný, lehce kořeněný a kouřový charakter. Odrůda Shiraz zaujímá čestné místo v naší řadě prémiových odrůd a pěstuje se téměř ve všech našich vinicích.

Proces výroby vína:

Hrozny jsou sklizeny a přepravovány do vinařství v noci. Po 24 hodinách namáčení slupkami při nízkých teplotách se do moštu přidají kvasinky a alkoholové kvašení začíná při průměrné teplotě
25 °C, aby se zachovalo aroma hroznů a vyvážené tělo. Víno stráví v průměru dva týdny v kontaktu se slupkami, aby extrahovalo barvu a chuť. Po vylisování víno v tancích zraje o něco déle s trochou dubového zásahu, po kterém se vinná směs vybírá a plní do lahví.

Poznámky k degustaci:

Vinařství Binyamina Teva Shiraz je bohaté víno s krásnou purpurovo- rubínovou barvou. Je příjemné jako mladé víno s časným výskytem plodů černého lesa, kořením a kouřovou kvalitou charakteristickou pro tuto odrůdu. Chuť je dráždivá, měkká a ovocná a stejně jako ostatní vína
v sérii Teva, nejlépe se podává při mírném vychlazení. Při správných skladovacích podmínkách bude víno i nadále dobře zrát po krátkou dobu dvou až tří let. Ale spíše než se snažit čekat, otevřete ji a užijte si ji, dokud jste mladí.
Toto víno se bez námahy snoubí s kořeněným grilovaným masem, jako jsou kebab a klobásy nebo pikantní rýže, a funguje stejně dobře s polotvrdými sýry.