Polosuché bílé víno

Prestige - Muscat

Oblast: Galileje

Odrůdy: muscat Canelli

Proces výroby vína:

Hrozny muscatu se sklízejí, když je optimální aromatické zrání. Po příjezdu do vinařství a po odstopkování a jemném drcení se hrozny lisují, aby se z nich extrahoval mošt. Po přirozeném vyčiření musí chlazené rostliny začít alkoholové kvašení v nerezových tancích při nízkých teplotách, aby se zachovalo aroma typické pro tuto odrůdu. Po dokončení kvašení víno prochází stabilizací a je vybrána finální směs, která je odeslána k lahvování.

Poznámky k degustaci:

Teva Muscat se vyznačuje čirou a lesklou světle žlutou barvou. Vůně uvolňuje tropické a květinové tóny, charakteristické pro tuto odrůdu. Chuť je ovocná a osvěživě šumivá s jemnou sladkostí vyváženou příjemnou kyselinkou. Víno má lehký, velmi ovocný a sladký charakter a uspokojí jak nováčky, tak zkušené pijáky vína. V Izraeli je považována za relativně starou odrůdu a je oblíbená vinaři z úrodných pěstitelských oblastí středního a jižního Izraele.

Polosuché bílé víno

prestige - emerald ryzlink

Oblast: Kfar Tavor

Odrůdy: emerald ryzlink

Proces výroby vína:

Hrozny Ryzlinku emerald se sklízejí, když je zrání optimálně aromatické. Hrozny přicházejí do vinařství za úsvitu a procházejí odstopkováním a jemným drcením, hrozny se lisují, aby se z nich extrahoval mošt. Po vyčištění začne chlazený mošt alkoholové kvašení v nerezových tancích při nízkých teplotách, aby se zachovalo aroma typické pro tuto odrůdu. Po dokončení kvašení víno prochází stabilizací a je vybrána finální směs, která je odeslána k lahvování.

Poznámky k degustaci:

Ryzlink emerald Teva se vyznačuje čirou a lesklou světle žlutou barvou. Ve vůni se objevují chutě tropického ovoce s květinovými tóny. Chuť je ovocná a osvěžující s jemnou sladkostí vyváženou jemnou kyselinkou. Víno má lehký, velmi ovocný a sladký charakter a milují ho jak nováčci, tak zkušení pijáci vína.

Suché červené víno

prestige - Cabernet Sauvignon

Oblast: Galileje

Odrůdy: Cabernet Sauvignon

Proces výroby vína:

Hrozny se sklízejí v noci a do vinařství se přepravují těsně před úsvitem. Ve vinařství hrozny procházejí odstopkováním a šetrným drcením. Alkoholové kvašení začíná při teplotě 25 °C, aby se zachovalo aroma hroznů a vytvořilo se vyvážené tělo vína, které je příjemné v mládí. Proces fermentace trvá 5-7 dní, než se lisuje a pokračuje až do jablečno-mléčné fermentace. Víno dále zraje o něco déle v tancích s určitým kontaktem s dubem, poté se směs vybere a stáčí do lahví.

Poznámky k degustaci:

Víno je určeno k pití ještě mladé, s výraznou vůní červeného ovoce a nádechem koření. Chuť je vyvážená a velmi osvěžující a nejlépe si ji vychutnáte lehce vychlazená. Vykazuje lehké tělo a nápadnou přítomnost, která je pro tuto odrůdu charakteristická, a přináší mírný a ovocný závěr, díky kterému toužíte po dalším. Při správných podmínkách skladování bude víno dobře zrát po krátkou dobu dvou až tří let, ale pití mladého se zdá být pro toto víno tou nejlepší volbou.

Suché červené víno

prestige - Shiraz

Oblast: Galileje

Odrůdy: Shiraz

Proces výroby vína:

Hrozny se sklízejí v noci a do vinařství se přepravují těsně před úsvitem. Ve vinařství hrozny procházejí odstopkováním a šetrným drcením. Alkoholové kvašení začíná při teplotě 25 °C, aby se zachovalo aroma hroznů a vytvořilo se vyvážené tělo vína, které je příjemné v mládí. Proces fermentace trvá 5-7 dní, než se lisuje a pokračuje až do jablečno-mléčné fermentace. Víno dále zraje o něco déle v tancích s určitým kontaktem s dubem, poté se směs vybere a stáčí do lahví.

Poznámky k degustaci:

Prestige Shiraz z vinařství Binyamina je bohaté víno s krásnou purpurově rubínovou barvou. Vychutnává si ho jako mladé víno s brzkým vzcházením lesních plodů, trochou koření a kouřovou kvalitou, která je pro tuto odrůdu charakteristická. Chuť je dráždivá, jemná a ovocná a stejně jako ostatní vína této série se nejlépe podává mírně vychlazená. Při správných podmínkách skladování bude víno dobře zrát po krátkou dobu dvou až tří let. Ale místo toho, abyste se snažili čekat, otevřete ho a užijte si ho, dokud jste mladí.

Suché červené víno

prestige - MErlot

Oblast: Galileje

Odrůdy: merlot

Proces výroby vína:

Hrozny se sklízí v noci a za úsvitu se přepravují do vinařství. Ve vinařství procházejí hrozny odstopkováním a jemným drcením. Alkoholové kvašení začíná při teplotě 25°C, aby se zachovalo hroznové aroma a vytvořilo se vyvážené tělo vína, které je příjemné v mládí. Fermentační proces trvá 5-7 dní před lisováním a pokračuje do jablečno-mléčné fermentace. Víno zraje o něco déle v tancích s určitým dubovým kontaktem, poté je směs vybrána a lahvována.

Poznámky k degustaci:

Podobně jako ostatní vína řady Prestige je i toto víno určeno k pití mladých. Vykazuje aroma červeného ovoce jako třešně a borůvky s trochou koření. Chuť je dobře vyvážená, jemná a sametová, s mírně ovocným závěrem, který vás nechá chtít víc. K pití je nejlepší hned po mírném vychladnutí. Při správných podmínkách skladování bude víno dále dobře zrát po krátkou dobu dvou až tří let.

Suché červené víno

reserve - Merlot

Oblast: Horní Galilea a Golanské výšiny

Stáří sudu: 14 měsíců

Teplota podávání: 16-20°C

Rezervace Binyamina Merlot je vyrobena z hroznů odrůdy Merlot s modrou krví původem v Bordeaux. Hrozny byly sklizeny z našich vinic ve dvou přilehlých oblastech: v Horní Galileji, především z Kerem Ben Zimra, na kombinaci čedičové půdy a půdy terra rossa na tvrdém vápencovém podloží s účinným provzdušňováním kořenů; a střed Golanských výšin s hlubokou, čedičovou půdou a dobrou drenáží.

Proces výroby vína:

Hrozny z obou oblastí se sklízejí po setmění, přičemž každá vinice se sklízí v mírně odlišné době pro optimální zralost hroznů. Hrozny jsou odstopkovány, jakmile dorazí do vinařství a začnou kvasit v malých a středních nádržích po 5-12 tunách za účelem fermentace a extrakce příchutí. Víno prochází před lisováním dvoutýdenním až třítýdenním kontaktem s pokožkou. Následuje jablečno-mléčné kvašení a lehké čiření a víno se pak převede do malých francouzských dubových sudů, z nichž 25% je nových a každý o objemu 225 litrů, pro zrání po dobu 14 měsíců. Směs je pak vybrána z různých pozemků a víno je lahvováno s minimálním čiřením a filtrací.

Poznámky k degustaci:

Binyamina Reserve Merlot se vyznačuje zdrženlivou zralostí a vynikající rovnováhou mezi čerstvostí a koncentrací zralých ovocných chutí. Jeho bohatá tmavá barva, koncentrovaná vůně a chuť, doplňková kyselost a vysoká složitost jsou výsledkem optimálních podmínek zrání a různorodých terroir. Snížené výnosy navíc vedou k vínu obdařenému dokonalou a jemnou rovnováhou. Víno má tmavě červenou barvu s intenzivní vůní malin, zralé švestky, sladkého koření a jemných tónů pražené kávy. Na patře se víno otevírá aromatickým černým ovocem, kořením a minerální křehkostí. Víno je plné, vyvážené, osvěžující a zralé, s intenzivním přetrvávajícím závěrem.

Suché červené víno

reserve - Cabernet sauvignon

Oblast: Horní Galilea a Golanské výšiny

Stáří sudu: 18 měsíců

Teplota podávání: 16-20°C

Binyamina Reserve Cabernet Sauvignon je jedním z našich nejprodávanějších prémiových vín. Tato ušlechtilá odrůda révy vinné pochází z vinic vysazených ve dvou sousedních apelacích: Horní Galilea, na kombinaci čedičové a terra rossa půdy nad vrstvou tvrdého vápencového podloží s účinným provzdušňováním kořenů; a střed Golanských výšin s hlubokou, čedičovou půdou a dobrým odvodněním.
Tyto dvě oblasti se těší chladnému klimatu s chladnými letními nocemi, horkými letními dny a nízkou vlhkostí. Tyto podmínky podporují prodloužené zrání a ideální vývoj barvy, vůně a chuti hroznů.

Proces výroby vína:

Hrozny z obou regionů se sklízejí po setmění, přičemž každá vinice se sklízí v trochu jiném čase pro optimální zralost hroznů. Hrozny jsou odstopkované, jakmile dorazí do vinařství, a začnou fermentovat v malých a středně velkých tancích o objemu 5-12 tun pro účely fermentace a extrakce chutí. Hrozny procházejí před lisováním jeden až dva týdny kontaktu se slupkou. Následuje jablečno-mléčná fermentace a lehké vyčeření a víno je poté převedeno do sudů z francouzského dubu, z nichž 30 % je nových, ke zrání po dobu 18 měsíců. Směs je pak vybrána z různých pozemků a víno je lahvováno s minimálním čiřením a filtrací.

Poznámky k degustaci:

Binyamina Reserve Cabernet Sauvignon is characterized by a restrained maturity and excellent balance between freshness and concentration of ripe fruit flavors. Its rich dark color, concentrated aroma and flavor, complementary acidity and high complexity are the result of optimal ripening conditions and diverse terroirs. In addition, the reduced vineyard yields enable the wine to achieve a perfect, refined balance.

The wine has a deep ruby-black color, with a prominent bouquet of ripe blackberries, cherries, cassis, and roasted coffee, which are the typical Cabernet markers from the plots. With a full, balanced and generous body, this wine is ready to drink as is, but will continue to develop for four to eight years from its vintage date.

Suché červené víno

reserve - shiraz

Oblast: Horní Galilea a Golanské výšiny

Stáří sudu: 18 měsíců

Teplota podávání: 16-20°C

Hrozny shirazu byly sklizeny z vinic rostoucích ve dvou sousedních oblastech: Horní Galilea, primárně z Kerem Ben Zimra a Alma, na kombinaci čedičové a terra rossa půdy na tvrdém vápencovém podloží s účinným provzdušňováním kořenů; a jižní Golanské výšiny s hlubokou, úrodnou čedičovou půdou a proměnlivým obsahem vápence.
Horní Galilea má chladné klima s chladnými letními nocemi, horkými letními dny a nízkou vlhkostí. Období zrání na jižních Golanských výšinách se vyznačuje plným sluncem a extrémním horkem s chladnými a suchými nocemi. Tyto podmínky umožňují prodloužené zrání a optimální vývoj barvy, vůně a chuti hroznů.

Proces výroby vína:

Hrozny z obou regionů se sklízejí po setmění, přičemž každá vinice se sklízí v trochu jiném čase pro optimální zralost hroznů. Hrozny se odstopkují, jakmile dorazí do vinařství, a poté se přemístí do malých a středně velkých tanků o objemu 5-12 tun za účelem fermentace a extrakce chutí. Hrozny procházejí před lisováním dva až tři týdny kontaktu se slupkou. Následuje jablečno-mléčná fermentace a lehké vyčeření, po kterém je víno přemístěno do malých amerických a francouzských dubových sudů, z nichž 25 % je nových a každý o objemu 225 litrů, ke zrání po dobu 12 měsíců. Směs je pak vybrána z různých pozemků a víno je lahvováno s minimálním čiřením a filtrací.

Poznámky k degustaci:

Binyamina Reserve Shiraz se vyrábí metodou New Shiraz s hrozny pěstovanými v relativně chladných oblastech, aby vyvážily své intenzivní zralé chutě svěžejším prvkem. Víno s intenzivní temně rubínově červenou barvou obsahuje výrazné aroma zralých bobulí a bílého pepře překryté lehkou kouřovostí, kávou a čokoládou. Plné tělo a vyvážená svěžest, s množstvím zralého černého lesního ovoce a bylin, jsou zakončeny vyváženým a dlouhým závěrem.

Suché červené víno

the chosen - Diamond

Oblast: Galilejské, Golanské a Judské pláně

Odrůdy: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah a Petit Verdot

Teplota podávání: 16-20°C

Toto fascinující víno obsahuje Cabernet Sauvignon a Merlot s nádechem Petit Verdot a Syrah. Pečlivá výroba vína a dlouhé zrání v nejlepších sudech se spojují a vytvářejí korunovační klenot

Proces výroby vína:

Každá odrůda se sklízí samostatně, většinou v polovině září a začátkem října. Po ručním třídění a odstopkování se hrozny několik dní máčejí za studena. Každá odrůda kvasí samostatně v několika malých tancích, aby se určilo víno s nejlepším potenciálem. Alkoholové kvašení probíhá po dobu jednoho týdne až deseti dnů při nízkých teplotách, aby se zachovaly aromatické složky hroznů. Hrozny pak před lisováním procházejí dalšími dvěma až třemi týdny kontaktu se slupkou. Po krátké době stabilizace a jablečno-mléčného kvašení se každé víno přemístí do nových sudů z francouzského dubu, kde zraje téměř 20 měsíců. Z různých odrůd a sudů se pak vybere finální směs a víno se po přirozené stabilizaci nalahvuje s minimálním čiřením a filtrací. Víno v našich sklepích zraje ještě minimálně rok, než bude uvolněno pro veřejnost.

Poznámky k degustaci:

Každá apelace se vyznačuje pomalým, rovnoměrným zráním, které umožňuje akumulaci aroma, chuti a barvy bez prudkého vzestupu cukru. Vzniká tak vyvážené, komplexní a diskrétně elegantní víno. Diamant Avnei Hahoshen předvádí naše nejlepší pozemky. Spojení netradiční směsi odrůd má za následek živou červeno-černou rubínovou barvu a vůni, která začíná černými třešněmi, cassis, bílým pepřem a kávou a pokračuje nuancemi země, bylin a uzeného masa. V chuti se objevuje plné, bohaté, vyvážené a elegantní víno s dlouhým, komplexním závěrem zřetelně připomínajícím starý svět.